Lånebedrägerier – falska kreditgivare

Personer som befinner sig i utsatt ekonomiskt läge utnyttjas av skrupelfria falska kreditgivare. Fler hör av sig rörande bedrägerier i samband med ansökan om lån. Ofta handlar detta om personer som har betalningsanmärkningar och ofta har svårt att få lån från svenska banker och andra svenska kreditgivare. Dessa personer ser sig ibland nödsakade att söka lån via internet och hamnar då ibland i händerna på bedragare som inte har för avsikt att ge några lån utan endast försöka luras på olika avgifter i samband med lånet.

Efter att personen har beviljats lån enligt en falsk kreditprövning så måste personen betala olika avgifter för att lånet skall betalas ut. Avgifterna betalas men sedan kommer aldrig något lån. Det krävs avgifter ända fram till att låntagaren inser att denne blivit lurad och att något lån inte kommer att komma.

Bedrägeristopp har inte möjlighet att hjälpa er som utsatts för detta då det oftast handlar om avgifter upp till 5 – 10 000 kr utan vi rekommenderar er att göra en polisanmälan och kontakta konsumentvägledaren och Finansinspektionen.

Lämna ett svar